SF15-17
    > Kaverna izgubljenih primerov
        > HE... HE

Avtor Komentar
tminc
Neznan(a)
(20/2/04 16:05)
HE... HE

Ne morem dobit, tistga sporočila o elektrarnah?

Po letih molka znova so tu iniciative za gradnjo velikega jezu na reki Idrijci pri Trebuši pa glede črpalne elektrarne na Banjšicah?Ali vest ki več o tem?

P.S.
Pripravlja se tudi manjša HE na reki Bači pri Kneži...

SFronta
Enfant terrible
Posts: 2636
(20/2/04 16:14)
Re: HE... HE
Tisto je bilo objavljeno na Delovem poslovnem portalu, vsebino menjajo dnevno, starega gradiva pa ne arhivirajo.

Smo slišali za načrte v včerajšnjem TV Dnevniku.

Povprašam energetske insajderje, kaj je na zadevi?

yurko
Veni, vidi, idi
Posts: 966
(21/2/04 0:40)
Re: HE... HE
Citat:
glede črpalne elektrarne na Banjšicah
Je pisalo o tem v torkovih PN (ki jih trenutno nimam pri roki). Podobno je pred desetimi dnevi bilo napisano v Dnevniku:
Citat:
Črpalno HE Avče bi lahko začeli graditi še letos
(STA)

NOVA GORICA - V Soških elektrarnah so prepričani, da je projekt črpalne hidroelektrarne Avče ta hip eden najbolje pripravljenih elektroinvesticijskih projektov v državi in da bodo lahko s prvimi deli na elektrarni začeli že letos, so sporočili iz novogoriškega podjetja za proizvodnjo električne energije. Po pričakovanju vodstva Soških elektrarn bi morali čimprej določiti prioritete gradnje elektroenergetskih objektov. Te v okviru strateškega plana pripravlja posebna komisija pri Holdingu Slovenske elektrarne (HSE), ki si je v ponedeljek ogledala priprave na gradnjo in lokacijo črpalne hidroelektrarne Avče.

Kot je znano, potekajo aktivnosti za pripravo projekta črpalne hidroelektrarne Avče na dveh področjih, in sicer na področju izdelave projektno tehnične dokumentacije ter na področju vključevanja objekta v prostor. V okviru izdelave projektno tehnične dokumentacije je bil izdelan idejni projekt za objekt konec marca 2003, revidiran pa v začetku maja istega leta.

Revizijska komisija, ki je bila oblikovana v okviru HSE, je tehnične rešitve v idejnem projektu ocenila kot sodobne in kakovostne. Po njeni oceni predstavljajo strokovno osnovo za utemeljitev investicije v črpalno elektrarno Avče. Idejni projekt je bil v aprilu lani revidiran tudi s strani zunanje neodvisne svetovalne organizacije Colenco iz Švice, ki je ugodno ocenila projekt.

Na osnovi tako potrjenega idejnega projekta je bil v lanskem juliju izdelan investicijski program za izvedbo projekta črpalne hidroelektrarne Avče, in sicer s strani IBE Ljubljana. Program je avgusta revidirala Nova KBM (sektor za ekonomsko svetovanje in merjenje kreditnega portfelja) in zanj podala pozitivno oceno. Nadzorni svet Soških elektrarn je omenjeni investicijski program obravnaval že dvakrat, v septembru in novembru 2003. Ob tem je tudi imenoval recenzijsko komisijo, ki si je v ponedeljek ogledala lokacijo črpalne hidroelektrarne Avče, v njej pa so Jaroslav Vrtačnik, Franci Križanič, Jože Voršič, Irena Stare in Ivan Iveta.

tminc
Neznan(a)
(19/3/04 9:36)
Avški kuk

Videl sem načrt, na Avškem kuku bo jezero......in pravo kopališče..... če je ki zanimivga, pejte hitro gor "tartufarji".....

mr
Neznan(a)
(19/3/04 11:54)
Re:Avški Kuk
Kolkr vem,je že odkupljen svet na Banjšicah,trenutno so v dogovarjanju z lastniki zemljišč po katerih pojde trasa,verjetno pa je odkupljen tudi svet kjer bo črpališče(v Avčah pri Soči).Očitno dober biznis za "ničvredno" zemljišče.

s
Neznan(a)
(19/3/04 14:34)
s
Sedaj moramo doseč ga kakor na avtocestah pregledamo teren pa investitor vse plača!!!


Pojdi na:

- - Kaverna izgubljenih primerov - -Return to Top of Page.


Piškotki & privacy policy