SF15-17
    > Kaverna izgubljenih primerov
        > Posoški prostozidarji

Avtor Komentar
SFronta
Tomaž The Horrible
Posts: 1923
(25/11/03 0:11)
Posoški prostozidarji
Danes zvečer smo doživeli pravo razodetje. Ob gradnjah Disneylandov na bojiščih soške fronte v Posočju (še posebno Zgornjem) in mesarjenju nad dediščino smo bili doslej vedno prepričani, da imamo opravka le s posebno trdoglavo vrsto "strokovnjakov", ki se jim ne da dopovedati prav ničesar. "Opusti upanje, ki vstopaš" je za Pekel zapisal Dante, ki je nekoč menda živel tudi v Tolminu.

Zmota ni mogla trajati v nedogled. Ob nenavadnem izginotju spominske plošče pri Podorehu so se izdali s svojim nerazložljivo skrivnostnim obnašanjem. Zdaj nam je jasno, s kom imamo opravka: ložo posoških prostozidarjev. Vse se ujema. Njihova nebrzdana sla po prosti gradnji in pozidavi bojišč in dediščine, konspirativno obnašanje in povezanost, ki ne slonita na znanju, marveč na skrivni zavezi prostozidarstvu.

Že iščemo, če se Disneylandi pojavljajo v Posočju v morebitnih pentagramih in pentagonih - če se, bomo v bodoče lahko zlahka napovedali, kje bodo posoški prostozidarji znova udarili.

yurko
Z rokami v žepih...
Posts: 644
(25/11/03 0:34)
Re: Posoški prostozidarji
Začel bom verjeti, da je celo prva svetovna vojna in soška fronta del zarote, ki je pripravila temelje za današnje delovanje posoških prostozidarjev.

SFronta
Tomaž The Horrible
Posts: 1924
(25/11/03 0:49)
Re: Posoški prostozidarji
Kaj pravi analiza koordinat Disneylandov? ;)

yurko
Z rokami v žepih...
Posts: 645
(25/11/03 1:39)
Re: Posoški prostozidarji
Ne vem, ni mi še uspelo najti povezav. Ob do zdaj prikazani šlampariji je čisto možno, da so še pri pentagramih zamočili.


Pojdi na:

- - Kaverna izgubljenih primerov - -Return to Top of Page.


Piškotki & privacy policy