Avtor
|
Komentar
|
yurko
Veni, vidi, idi
(23/3/04 10:10)
|
Re: Ko so za vse krivi šoferji avtobusov
Citat: A lahko še zaključek zgodbe o EH,
Jaz bi obesil še en velik obcestni pano z njegovo fotko tam nekje pri Plavah.
|
Gorazds
k.u.k. Gartenheld
(23/3/04 10:16)
|
Bojan, povedati sem hotel, da tu v nasprotju s splošnim mnenjem, vojakov ni kaj dosti. Večinoma smo civilisti. Vojska je v vojašnicah.
Kar pa Ernesta tiče - filma sicer nisem gledal, sem pa nekje prebral, da mu ni bil ravno všeč... Zgodba v knjigi pa je love story, ki se zgolj slučajno dogaja tudi na SF. Dogodkom na fronti in preboju je namenjeno hudo malo prostora. In trditev, da roman opisuje dogodke na Soški fronti, lahko izreče le nekdo, ki knjige ni prebral. Prav tako blickrig ni mogel biti inspiracija za knjigo - to pač ni tema zgodbe. Inspiracija za roman so bile očitno avtorjeve mokre sanje o bolničarki, ki mu ni dala... V romanu je seveda malce drugače.
|
bojan64
aka Al Bundy
(23/3/04 12:13)
|
Saj vem, da vojakov ne more biti kaj dosti pa še tisti ki bodo profesionalno bodo verjetno po "šihtu" navadni civilisti in ne bodo ždeli v vojašnicah.
Tudi film je v bistvu love story. Gledal sem ga že pred leti, ko sploh nisem vedel, kje je točno potekala SF in nič v zvezi z njo. Spomnim se scen decimiranja, neke panike v bolnišnici v "Kaporetu" , bega in panike med vojaki in civilisti, hitra sodišča in ustrelitve , mulatjer itd..., in seveda vse okoli love story (na koncu na žalost ni bil happy end).
Ne vem kaj opisuje roman , ampak film v tem delu nedvomno skuša prikazati paniko in razkroj Italijanske armade ob preboju fronte pri Kobaridu.
Bolničarka mu je v filmu dala in zato pri porodu tudi umrla.
Naj počivata v miru ona in Ernest.
|
SFronta
Enfant terrible
(23/3/04 15:39)
|
Citat: Jaz bi obesil še en velik obcestni pano z njegovo fotko tam nekje pri Plavah.
Jaz pa bi po največjem sinu soške fronte:
- preimenoval Kobariški muzej v Papa muzej
- preimenoval Kobarid v Ernestoville, po domače Ernestovo
- Krnovo zahodno steno po zgledu Mount Rushmore preoblikoval v Hemingwayev portet, Krn pa preimenoval v Mt. Ernest
- v stilu Titove rojstne hiše v Kumrovcu preuredil v muzej hišo, kjer naj bi spal
- poimenoval po njem 10% slovenskih osnovnih šol
- postavil nekaj plastik Ernesta, kako piše Zbogom pamet, pardon, Zbogom orožje
- organiziral pohode po soški fronti "Po sledeh Ernesta Hemingwaya"
- Ernesta namesto Jurija Vege dal na bankovce, dokler ne dobimo evrov
- podobno kot imajo tekmovanja Elvisovih imitatorjev organiziral tekmovanja Hemingwayevih imitatorjev
- organiziral znanstveni simpozij z naslovom "Potovanja EH skozi diskontinuitete časa in prostora"
- posnel film "Papa na soški fronti", v slovenski verziji bi ga igral Dergi, v mednarodni pa Mel Gibson.
- nekje na nekdanji soški fronti odprl zabaviščni park Papaland, urejen po predlogah njegovih romanov in novel
Edited by: SFronta at: 23/3/04 16:00
|
bojan64
aka Al Bundy
(24/3/04 8:04)
|
Je kdo gledal včeraj zadnjo rubriko 24ur na POP TV?
Očitno tudi ambasador ZDA v SLO ne ve kdaj je EH v času I.svet.vojne prišel v Evropo.
|
Gorazds
k.u.k. Gartenheld
(24/3/04 9:08)
|
Citat: nekje na nekdanji soški fronti odprl zabaviščni park Papaland, urejen po predlogah njegovih romanov in novel
Dost si upaš, da takele stresaš tule. Si natresel toliko idej, da ni hudič, da ne bodo katere realizirali.
|
bojan64
aka Al Bundy
(24/3/04 9:26)
|
Citat: nekje na nekdanji soški fronti odprl zabaviščni park Papaland, urejen po predlogah njegovih romanov in novel
Glede na interese vlaganja je tudi to možno, saj so investitorji američani in reklama v zvezi z nihovim zelo poznanim pisateljem bi jim še kako prav prišla.
|
lojze1915
Registriran
(24/3/04 22:46)
|
Citat: postavil nekaj plastik Ernesta, kako piše Zbogom pamet, pardon, Zbogom orožje
A si danes kupil Ernestovo knjigo po sindikalni ceni?
|
lojze1915
Registriran
(24/3/04 23:25)
|
Citat: preimenoval Kobarid v Ernestoville, po domače Ernestovo
Pri Osijeku je kraj Ernestinovo. Od tam je bil tudi moj " krigskamerad " na služenju JNA. A je bil Ernest tudi na Dravi?
Edited by: lojze1915 at: 24/3/04 23:28
|
SFronta
Enfant terrible
(25/3/04 0:35)
|
Citat: A si danes kupil Ernestovo knjigo po sindikalni ceni?
Čakamo poštarja.Citat: Dost si upaš, da takele stresaš tule. Si natresel toliko idej, da ni hudič, da ne bodo katere realizirali.
So me že opozorili na neko tipično slovensko značilnost. Namreč, da ni pametno ljudem predstavljati primerov dobre in slabe prakse, ker po pravilu ignorirajo dobre in z obema rokama zgrabijo slabe. Citat: Krnovo zahodno steno po zgledu Mount Rushmore preoblikoval v Hemingwayev portet, Krn pa preimenoval v Mt. Ernest
Si sploh znate predstavljati turistični potencial te ideje?
Edited by: SFronta at: 25/3/04 0:41
|
lojze1915
Registriran
(25/3/04 2:12)
|
Mogoče bodo pa tudi njegove posmrtne ostanke prepeljali v Kaporeto do sv.Antona.
BTW:A je bila vsaj vnukinja Mariel tam?Ali pa Margaux?
Edited by: lojze1915 at: 25/3/04 2:19
|
SFronta
Enfant terrible
(25/3/04 12:54)
|
Citat: Krnovo zahodno steno po zgledu Mount Rushmore preoblikoval v Hemingwayev portet, Krn pa preimenoval v Mt. Ernest
Nekako tako kot spodaj, le najmanj 100-krat večje.
Edited by: SFronta at: 25/3/04 20:22
|
bojan64
aka Al Bundy
(25/3/04 14:49)
|
Ajdovski deček
|